Փոխարժեքներ
22 11 2024
|
||
---|---|---|
USD | ⚊ | $ 389.45 |
EUR | ⚊ | € 409.74 |
RUB | ⚊ | ₽ 3.86 |
GBP | ⚊ | £ 491.95 |
GEL | ⚊ | ₾ 142.08 |
Ռուսական Комсомольская правда-ն նյութ է հրապարակել մայիսյան տոներին շատ կիրառվող կերակրատեսակի՝ խորովածի մասին:
Պարբերականը նշում է, որ խորովածի պատրաստման բաղադրատոմսեր ունեն շատ ազգեր, սակայն ռուսներին ավելի մոտ է կովկասյան ժողովուրդներինը:
«Մեզ ավելի հոգեհարազատ է խորովածը՝ կովկասյան ձևով: Այն տարածում ստացավ ռուս-թուրքական պատերազմից հետո. Կարսի գրավումից հետո տեղի հայերը, որոնք ռուս զինվորներին համարում էին ազատագրողներ, շռայլորեն հյուրասիրում էին ավանդական խորովածով: Պուշկինն իր «Ճամփորդություն Արզրում»-ում ևս հիշատակել է ղարսյան խորովածը` (ոչխարի մսով և սոխով), որ նրան թվացել է խոհարարական արվեստի գլուխգործոց»,- գրում է պարբերականը: