| 
                         
                            Փոխարժեքներ
                                                        04 11 2025
                         
                     | 
                ||
|---|---|---|
| USD | ⚊ | $ 382.55 | 
| EUR | ⚊ | € 440.47 | 
| RUB | ⚊ | ₽ 4.7293 | 
| GBP | ⚊ | £ 502.25 | 
| GEL | ⚊ | ₾ 141.19 | 
                
            Ռուսական Комсомольская правда-ն նյութ է հրապարակել մայիսյան տոներին շատ կիրառվող կերակրատեսակի՝ խորովածի մասին:
Պարբերականը նշում է, որ խորովածի պատրաստման բաղադրատոմսեր ունեն շատ ազգեր, սակայն ռուսներին ավելի մոտ է կովկասյան ժողովուրդներինը:
«Մեզ ավելի հոգեհարազատ է խորովածը՝ կովկասյան ձևով: Այն տարածում ստացավ ռուս-թուրքական պատերազմից հետո. Կարսի գրավումից հետո տեղի հայերը, որոնք ռուս զինվորներին համարում էին ազատագրողներ, շռայլորեն հյուրասիրում էին ավանդական խորովածով: Պուշկինն իր «Ճամփորդություն Արզրում»-ում ևս հիշատակել է ղարսյան խորովածը` (ոչխարի մսով և սոխով), որ նրան թվացել է խոհարարական արվեստի գլուխգործոց»,- գրում է պարբերականը: