|
Փոխարժեքներ
19 11 2025
|
||
|---|---|---|
| USD | ⚊ | $ 381.72 |
| EUR | ⚊ | € 442.6 |
| RUB | ⚊ | ₽ 4.7045 |
| GBP | ⚊ | £ 502.04 |
| GEL | ⚊ | ₾ 140.99 |
Ճապոնացի գիտնականների նոր բացահայտումը` գլոբալ տաքացումը ազդում է խնձորի համի վրա. տեղեկացնում է Nature Scientific Reports-ը:
Ուսումնասիրությունները կատարվել են 1970-2010 թթ. ընկած ժամանակահատվածում: Պարզվել է, որ այդ տարիներին խնձորի թթվայնությունը պակասել է, փոխարենը ավելացել է շաքարը, բացի այդ պտուղը շատ փխրուն է դարձել: Դա կապված է ծառերի` շուտ ծաղկման հետ, ինչը պայմանավորված է ջերմաստիճանի բարձրացմամբ: