կարևոր
0 դիտում, 11 տարի առաջ - 2013-08-17 11:20
Առանց Կատեգորիա

Գլոբալ տաքացումը ազդում է խնձորի համի վրա

Գլոբալ տաքացումը ազդում է խնձորի համի վրա

 

Ճապոնացի գիտնականների նոր բացահայտումը` գլոբալ տաքացումը ազդում է խնձորի համի վրա. տեղեկացնում է Nature Scientific Reports-ը:

 

Ուսումնասիրությունները կատարվել են 1970-2010 թթ. ընկած ժամանակահատվածում: Պարզվել է, որ այդ տարիներին խնձորի թթվայնությունը պակասել է, փոխարենը ավելացել է շաքարը, բացի այդ պտուղը շատ փխրուն է դարձել: Դա կապված է ծառերի` շուտ ծաղկման հետ, ինչը պայմանավորված է ջերմաստիճանի բարձրացմամբ: