Փոխարժեքներ
24 04 2025
|
||
---|---|---|
USD | ⚊ | $ 389.56 |
EUR | ⚊ | € 444.14 |
RUB | ⚊ | ₽ 4.7117 |
GBP | ⚊ | £ 518.15 |
GEL | ⚊ | ₾ 141.74 |
Ճապոնացի գիտնականների նոր բացահայտումը` գլոբալ տաքացումը ազդում է խնձորի համի վրա. տեղեկացնում է Nature Scientific Reports-ը:
Ուսումնասիրությունները կատարվել են 1970-2010 թթ. ընկած ժամանակահատվածում: Պարզվել է, որ այդ տարիներին խնձորի թթվայնությունը պակասել է, փոխարենը ավելացել է շաքարը, բացի այդ պտուղը շատ փխրուն է դարձել: Դա կապված է ծառերի` շուտ ծաղկման հետ, ինչը պայմանավորված է ջերմաստիճանի բարձրացմամբ: