Փոխարժեքներ
23 02 2025
|
||
---|---|---|
USD | ⚊ | $ 394.41 |
EUR | ⚊ | € 412.67 |
RUB | ⚊ | ₽ 4.4576 |
GBP | ⚊ | £ 498.77 |
GEL | ⚊ | ₾ 140.79 |
Ճապոնացի գիտնականների նոր բացահայտումը` գլոբալ տաքացումը ազդում է խնձորի համի վրա. տեղեկացնում է Nature Scientific Reports-ը:
Ուսումնասիրությունները կատարվել են 1970-2010 թթ. ընկած ժամանակահատվածում: Պարզվել է, որ այդ տարիներին խնձորի թթվայնությունը պակասել է, փոխարենը ավելացել է շաքարը, բացի այդ պտուղը շատ փխրուն է դարձել: Դա կապված է ծառերի` շուտ ծաղկման հետ, ինչը պայմանավորված է ջերմաստիճանի բարձրացմամբ: