Փոխարժեքներ
02 04 2025
|
||
---|---|---|
USD | ⚊ | $ 391.1 |
EUR | ⚊ | € 422.27 |
RUB | ⚊ | ₽ 4.6104 |
GBP | ⚊ | £ 504.83 |
GEL | ⚊ | ₾ 141.45 |
Ճապոնացի գիտնականների նոր բացահայտումը` գլոբալ տաքացումը ազդում է խնձորի համի վրա. տեղեկացնում է Nature Scientific Reports-ը:
Ուսումնասիրությունները կատարվել են 1970-2010 թթ. ընկած ժամանակահատվածում: Պարզվել է, որ այդ տարիներին խնձորի թթվայնությունը պակասել է, փոխարենը ավելացել է շաքարը, բացի այդ պտուղը շատ փխրուն է դարձել: Դա կապված է ծառերի` շուտ ծաղկման հետ, ինչը պայմանավորված է ջերմաստիճանի բարձրացմամբ: