կարևոր
0 դիտում, 13 տարի առաջ - 2011-07-12 15:00
Առանց Կատեգորիա

Մեր տոլման շատ լավ բան է, ջա՜ն, դո՜ւյ-դո՜ւյ, դո՜ւյ-դո՜ւյ, դո՜ւյ-դո՜ւյ

Մեր տոլման շատ լավ բան է, ջա՜ն, դո՜ւյ-դո՜ւյ, դո՜ւյ-դո՜ւյ, դո՜ւյ-դո՜ւյ

Հուլիսի 14-ին Սարդարապատի հուշահամալիրում կկայանա «Տոլմայի համահայկական փառատոնը», որի նպատակն է ազգային կերակրատեսակների ավանդույթների զարգացումը և պահպանումը:

Միջոցառմանը մասնակցելու են ռեստորաններ Երևանից, Արմավիրից, Ալավերդուց, Կապանից, Սևանից:

Ինչպես ԵՐԿԻՐ-ին տեղեկացրեց «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» ՀԿ նախագահ Սեդրակ Մամուլյանը, տոլման բազմաթիվ տեսակներ ունի, իսկ հայկական, ինչպես նաև այլ ազգերի ավանդական տեսակը` թփով տոլման է: «Տոլմա բառն առաջացել է ուրարտերեն տոլի բառից, որը նշանակում է խաղողի վազ, իսկ տոլմա նշանակում է խաղողածին»,- բացատրեց նա:

Նշենք, որ միջոցառումը դառնալու է ամենամյա: