| 
                         
                            Փոխարժեքներ
                                                        04 11 2025
                         
                     | 
                ||
|---|---|---|
| USD | ⚊ | $ 382.55 | 
| EUR | ⚊ | € 440.47 | 
| RUB | ⚊ | ₽ 4.7293 | 
| GBP | ⚊ | £ 502.25 | 
| GEL | ⚊ | ₾ 141.19 | 
                
            Մարդու սննդակարգում պետք է լինեն բավականաչափ քանակով ճարպեր: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ճարպի քիչ քանակը կարող է մեծացնել վաղաժամ մահվան վտանգը. հայտնում է Рамблер Новости-ն: Եվ դա այն դեպքում, երբ բոլորովին վերջերս դիետոլոգները խորհուրդ են տվել նվազեցնել ճարպերի քանակը:
Մակմաստերի համալսարանի գիտանականների վերջին հետազոտությունները ցույց են տվել, որ մարդիկ, որոնք նվազագույնքանակով ճարպ են օգտագործում, 23 տոկոսով ավելի շուտ են մահացել, քան նրանք, ովքեր ճարպերով հարուստ մթերք են օգտոգործում: Քիչ ճարպ օգտագործողների մոտ ավելի հաճախ են ախտորոշվել սրտանոթային հիվանդություններ: