Փոխարժեքներ
22 02 2025
|
||
---|---|---|
USD | ⚊ | $ 394.41 |
EUR | ⚊ | € 412.67 |
RUB | ⚊ | ₽ 4.4576 |
GBP | ⚊ | £ 498.77 |
GEL | ⚊ | ₾ 140.79 |
Անյուղ կաթի օգտագործումը նվազեցնում է երկրորդ կարգի շաքարային դիաբետի և քաղցկեղի առաջացման վտանգը: Նման եզրահանգման են եկել Գրանադայի և Մադրիդի Կոմպլուտենսե համալսարանների մասնագետները. հայտնում է Известия-ն:
Իսպանացի գիտնականները ուսումնասիրել են 14 հրապարակում, որոնցում նկարագրվել է կաթի դերը քրոնիկ հիվանդությունների պրոֆիլակտիկայում: Մասնավորապես` կաթն օգնում է խուսափել կոլոռեկտալ քաղցկեղի և միզապարկի քաղցկեղից: