|
Փոխարժեքներ
18 11 2025
|
||
|---|---|---|
| USD | ⚊ | $ 381.72 |
| EUR | ⚊ | € 442.6 |
| RUB | ⚊ | ₽ 4.7045 |
| GBP | ⚊ | £ 502.04 |
| GEL | ⚊ | ₾ 140.99 |
Անյուղ կաթի օգտագործումը նվազեցնում է երկրորդ կարգի շաքարային դիաբետի և քաղցկեղի առաջացման վտանգը: Նման եզրահանգման են եկել Գրանադայի և Մադրիդի Կոմպլուտենսե համալսարանների մասնագետները. հայտնում է Известия-ն:
Իսպանացի գիտնականները ուսումնասիրել են 14 հրապարակում, որոնցում նկարագրվել է կաթի դերը քրոնիկ հիվանդությունների պրոֆիլակտիկայում: Մասնավորապես` կաթն օգնում է խուսափել կոլոռեկտալ քաղցկեղի և միզապարկի քաղցկեղից: