Փոխարժեքներ
07 06 2025
|
||
---|---|---|
USD | ⚊ | $ 384.44 |
EUR | ⚊ | € 434.11 |
RUB | ⚊ | ₽ 4.8278 |
GBP | ⚊ | £ 515.15 |
GEL | ⚊ | ₾ 140.51 |
Անյուղ կաթի օգտագործումը նվազեցնում է երկրորդ կարգի շաքարային դիաբետի և քաղցկեղի առաջացման վտանգը: Նման եզրահանգման են եկել Գրանադայի և Մադրիդի Կոմպլուտենսե համալսարանների մասնագետները. հայտնում է Известия-ն:
Իսպանացի գիտնականները ուսումնասիրել են 14 հրապարակում, որոնցում նկարագրվել է կաթի դերը քրոնիկ հիվանդությունների պրոֆիլակտիկայում: Մասնավորապես` կաթն օգնում է խուսափել կոլոռեկտալ քաղցկեղի և միզապարկի քաղցկեղից: