Փոխարժեքներ
06 03 2025
|
||
---|---|---|
USD | ⚊ | $ 394.3 |
EUR | ⚊ | € 421.78 |
RUB | ⚊ | ₽ 4.4041 |
GBP | ⚊ | £ 505.89 |
GEL | ⚊ | ₾ 141.53 |
Սուրճի և գլյուկոզայի համադրությունը իդեալական սննդարար «կոկտեյլ» է ուղեղի համար, հավաստիացնում են իսպանացի նեյրոհոգեբանները։
Մասնագետները պարզել են քաղցր սուրճ խմող մարդկանց մոտ նկատվում աշխատանքային հիշողության և ուշադրության ձևավորման համար պատասխանատու գոտիների ակտիվացում։
Վերջերս ավստրալացի բժիշկները պարզել են, որ հանրահայտ առավոտյան ըմպելիքը ծանր ֆիզիկական աշխատանքից հետո նպաստում է մկանների վերականգնմանը: Մկանային հյուսվածքները կոֆեինի օգնությամբ արագորեն յուրացնում է գլյուկոզան և փոխակերպվում էներգիայի աղբյուրի՝ գլիկոգենի։
Առավոտյան սուրճն օգտակար է, բայց ոչ ամեն օր։ Խորհուրդ չի տրվում ալկոհոլի ազդեցությունը փորձել չեզոքացնել սուրճի օգնությամբ, քանի որ տեղի է ունենում հակառակ պրոցեսը։