|
Փոխարժեքներ
29 10 2025
|
||
|---|---|---|
| USD | ⚊ | $ 382.78 |
| EUR | ⚊ | € 446.44 |
| RUB | ⚊ | ₽ 4.7824 |
| GBP | ⚊ | £ 509.98 |
| GEL | ⚊ | ₾ 140.95 |
Ամերիկյան ամենահայտնի պարբերականներից մեկը՝ New York Times-ը, իր հոդվածում անդրադարձել է հայկական «ժենգյալով հաց»-ին՝ նշելով, որ այն «կատարյալ խորտիկ» է, հայտնում է Yerkir.am-ը:
Իր ծավալուն հոդվածում լրատվամիոցը ներկայացնում է ուտեստի պատրաստման եղանակը, բաղադրիչներն ու ներկայացնում խոհարար Ռուզաննա Սայադյանի պատմությունը: Հոդվածում մանրամասնորեն ներկայացվում է, թե ինչպես է նա պատրաստել հացն ու ինչպես է նա Լոս Անջելեսում ժենգյալով հացի արտադրություն սկսել:
Մասնավորապես, նշվում է. «Ռուզաննա Սայադյանը մանդարինի չափով խմորի գնդակ պատրաստեց և գլորեց այն՝ դարձնելով մեծ սկավառակ, որից հետո բարձրացրեց դրա եզրերը, որպեսզի խմորը պտտվի այդ սկավառակի երկայնքով: Տասներեք տարի առաջ նա Հայաստանում հացաբուլկեղենի արտադրության մեջ սկսնակ էր, սովորում էր «ժենգյալով հաց» պատրաստել `ֆուտբոլի գնդակի չափի հասնող «տափակ հացեր»՝ լցոնված տասնյակ տեսակների խոտաբույսերով և կանաչ տերևներով: Այժմ նա Լոս Անջելեսում փորձագետ է ու դասավանդում է ուրիշներին»:
Հոդվածին առավել մանրամասն կարող եք ծանոթանալ այստեղ: