Փոխարժեքներ
05 11 2024
|
||
---|---|---|
USD | ⚊ | $ 387.24 |
EUR | ⚊ | € 421.9 |
RUB | ⚊ | ₽ 3.97 |
GBP | ⚊ | £ 502.68 |
GEL | ⚊ | ₾ 141.99 |
Թել Ավիվի համալսարանի մասնագետները պարզել են, որ դարչինի մեջ առկա Ceppt կոչվող նյութը, որը դանդաղեցնում է Ալցհեյմերի հիվանդության զարգացումը. տեղեկացնում է NEWSru.co.il կայքը:
Ըստ հետազոտությունների` Ceppt-ը դանդաղեցնում է վիրուսի թաղանթի ակտիվությունը, բացի այդ` թույլ չի տալիս, որ զարգանա ամիլոիդ սպիտակուցը: Հետազոտությունն իրականացվել է լաբորատոր կենդանիների վրա: 4 ամիս շարունակ ջրին խառնված դարչին են տվել մկներին, որոնց մեջ նախապես ակտիվացվել է Ալցհեյմերի հիվանդություն առաջացնող ամիլոիդ սպիտակուցը: Սահմանված ժամանակն անցնելուց հետո՝ մկները սկսել են ակտիվանալ: Սա վկայում է, որ սպիտակուցի կուտակումն ուղեղում դադարել է:
Ի դեպ, դարչինը կողմնակի ազդեցություններ չունի: