կարևոր
0 դիտում, 5 տարի առաջ - 2019-11-07 14:49
Առանց Կատեգորիա

Դդումը վնասում է Ձեր առողջությանը

Դդումը վնասում է Ձեր առողջությանը

Բազմիցս լսել եք դդումի օգտակարության մասին , սակայն քչերը գիտեն , որ «աշնան գլխավոր բանջարեղենը» ունի նաև վնասակար հատկանիշներ , և որոշ դեպքերում նույնիսկ  հակացուցված է. հայտնում է Yerkir.am-ը:

Այսպիսով դդումը  առաջին հերթին հակացուցված է այն անձանց , ովքեր ունեն անհատական անտանելիություն և ալերգիաներ տվյալ բանջարեղենից , նրանց կողմից դդումի օգտագործումը կարող է հանգեցնել անգամ մահվան:

Դդումը ՝ արյան մեջ շաքարի պարունակության բարձրացման պատճառով, հակացուցված է նաև ծանր շաքարային դիաբետով անձանց :

Հում դդումի հյութը խորհուրդ չի տրվում օգտագործել ցածր թթվայնությամբ գաստրիտով (ստամոքսաբորբով), ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցով , լողաքարային և միզաքարային հիվանդությամբ տառապողներին :

Ուշագրավ է , որ դդումի չափից շատ օգտագործումը կարող է առաջացնել «կեղծ դեղնուկ»: Մաշկի և լորձաթաղանթների դեղնությունը պայմանավորվում է  դդումի մեջ մեծ քանակությամբ  պարունակվող կարոտին կոչվող նյութով, որից սինթեզվում է աչքերի տեսողությանը նպաստող վիտամին A-ն :