կարևոր
0 դիտում, 5 տարի առաջ - 2019-09-24 09:52
Հասարակություն

Սպառողը ստիպված է ցանկերով խանութ մտնել, որ հասկանա, թե որ սննդային հավելումներ են վտանգավոր. «Հայաստանի Հանրապետություն»

Սպառողը ստիպված է ցանկերով խանութ մտնել, որ հասկանա, թե որ սննդային հավելումներ են վտանգավոր. «Հայաստանի Հանրապետություն»

«Սննդամթերք գնելիս անհրաժեշտ է ուսումնասիրել մակնշումն ու ընտրել սննդամթերքը` ելնելով նաև դրանում օգտագործված սննդային հավելումների օգտագործման անհրաժեշտությունից: Որպես կողմնորոշիչ օրինակ հարկ է նշել, որ չի թույլատրվում սննդային հավելումների օգտագործումը հետևյալ սննդատեսակներում՝ չմշակված սննդամթերք, մեղր, գինի, կենդանական ծագման ճարպեր, կարագ, կաթ և սերուցք, բնական հանքային ջուր, սուրճ (բացի լուծվող բուրավետացվածի), չբուրավետացված տերևային թեյ, շաքարներ, չոր մակարոնային արտադրանք (բացի ոչ գլյուտենայինների և քիչ սպիտակուցայինների), բնական չբուրավետացված չորաթան (բացի մանրէազերծվածի):

Հստակ պետք է իմանալ, որ ՀՀ կառավարության 2007թ. ապրիլի 26-ի որոշման համաձայն՝ արգելված սննդային հավելումներն են՝ E121, E123 ներկանյութերը, E216, E217, E240 պահածոյացնող նյութերը և E924a,  E924B որակի բարելավման նյութերը (ալյուրի և հացի): Ինչ անել, ցանկերո՞վ մտնել խանութ ու տասնյակ րոպեներ վատնել, թե՞ աչքին ընկածն ու գրպանին հարմար ապրանքը վերցնել ու գնալ: Որոշողը ինքը՝ սպառողն է: Նա ի վերջո այնքան գրագետ պիտի լինի այս ոլորտում, որ հասկանա՝ մսի՞ց պատրաստված երշիկ է ուտում, թե՞  օսլայով, սպիտակաձավարով, ալյուրով շաղախված երշիկանման ինչ-որ բան»»,-գրում է թերթը:

Մանրամասները՝ թերթի այսօրվա համարում: