Փոխարժեքներ
01 04 2025
|
||
---|---|---|
USD | ⚊ | $ 391.57 |
EUR | ⚊ | € 423.72 |
RUB | ⚊ | ₽ 4.6159 |
GBP | ⚊ | £ 506.65 |
GEL | ⚊ | ₾ 141.57 |
Ճապոնացի գիտնականները կապ են գտել բրնձի կիրառման և ճարպակալության վտանգի նվազման միջև. հայտնում է Газета.ру-ն:
136 երկրներում սննդակարգին հետևելուց հետո պարզվել է, որ այն երկրներում, որտեղ մարդիկ ամեն օր ուտում են 150 գրամ բրինձ, ճարպակալության մակարդակը ավելի ցածր է:
Հաշվարկները ցույց են տվել, որ եթե բրնձի ամենօրա կիրառումը մեծացնել 50 գրամով, ապա ամբողջ աշխարհում ճարպակալութամբ տառապող մարդկանց թիվը կնվազի 1 տոկոսով: