|
Փոխարժեքներ
20 11 2025
|
||
|---|---|---|
| USD | ⚊ | $ 381.47 |
| EUR | ⚊ | € 441.32 |
| RUB | ⚊ | ₽ 4.7262 |
| GBP | ⚊ | £ 499.88 |
| GEL | ⚊ | ₾ 141.07 |
Ճապոնացի գիտնականները կապ են գտել բրնձի կիրառման և ճարպակալության վտանգի նվազման միջև. հայտնում է Газета.ру-ն:
136 երկրներում սննդակարգին հետևելուց հետո պարզվել է, որ այն երկրներում, որտեղ մարդիկ ամեն օր ուտում են 150 գրամ բրինձ, ճարպակալության մակարդակը ավելի ցածր է:
Հաշվարկները ցույց են տվել, որ եթե բրնձի ամենօրա կիրառումը մեծացնել 50 գրամով, ապա ամբողջ աշխարհում ճարպակալութամբ տառապող մարդկանց թիվը կնվազի 1 տոկոսով: