կարևոր
0 դիտում, 11 տարի առաջ - 2013-01-21 19:04
Առանց Կատեգորիա

Մինչեւ հիմա գազարի հյութի մասին թյուր կարծիք ենք ունեցել

Մինչեւ հիմա գազարի հյութի մասին թյուր կարծիք ենք ունեցել

Գազարի հյութը կարող է վնաս հասցնել օրգանիզմին: Պարզվում է` այն կարող է հանգեցնել սննդային թունավորման` գլխացավ, սրտխառնոց, փսխում ախտանշաններով. գրում է Российская газета-ն:

 

Նման եզրահանգման են եկել բժիշկները` հետազոտելով եւ համադրելով բազմաթիվ փորձերի արդյունքներ: Ըստ նրանց` հյութի հիմնական բաղադրիչը` բետա-կարոտինը կարող է փոխել դեմքի գույնը: Գազարի հյութի մեծ քանակությունն առաջացնում է թուլություն, քնելոււ ցանկություն, այդ պատճառով ամենաօպտիմալ տարբերակը շաբաթական 2-3 անգամ` մոտ 250 գրամ խմելն է:

 

Բժիշկները խորհուրդ են տալիս զգույշ լինել հատկապես քրոնիկական հիվանդություններ ունեցողներին, օրինակ` շաքարախտով, գաստրիտով, ստամոքսի խոցով հիվանդներին: