Փոխարժեքներ
25 11 2024
|
||
---|---|---|
USD | ⚊ | $ 389.76 |
EUR | ⚊ | € 406.4 |
RUB | ⚊ | ₽ 3.79 |
GBP | ⚊ | £ 488.37 |
GEL | ⚊ | ₾ 142.31 |
ՀՀ էկոնոմիկայի նախարարությունում նախարարի տեղակալ Տիգրան Գաբրիելյանի գլխավորությամբ, «Գյուղատնտեսական ծառայությունների կենտրոն» ՊՈԱԿ-ի տնօրեն Գառնիկ Հովհաննիսյանի, Սննդամթերքի անվտանգության տեսչական մարմնի ղեկավարի տեղակալ Նարեկ Հայրապետյանի, CARD-ի և այլ շահագրգիռ մարմինների ներկայացուցիչների մասնակցությամբ անցկացվել է խորհրդակցություն՝ կառավարության հաստատած Հայաստանի Հանրապետությունում խոշոր եղջերավոր կենդանիների համարակալման և հաշվառման ծրագիրը քննարկելու նպատակով։
Նախանշվել են անելիքները՝ այդ թվում համարակալողների վերապատրաստումների կազմակերպման, «ԱՆԻ ՊԱՍ» էլեկտրոնային համակարգի փոփոխությունների, համայնքներում ծրագրի վերաբերյալ իրազեկման աշխատանքների իրականացման վերաբերյալ և մի շարք այլ հարցեր:
«Համարակալման աշխատանքները պլանավորվում էին իրականացնել դեռ անցյալ տարի, սակայն ռազմական դրության պատճառով գործընթացը հետաձգվեց: Ուրախ ենք, որ նույնիսկ այս պայմաններում կառավարությունը կենդանիների համարակալումը և հաշվառումն առաջնահերթություն համարեց»,-ասաց ՀՀ էկոնոմիկայի փոխնախարար Տիգրան Գաբիելյանն ու համոզմունք հայտնեց, որ պատվով կիրականացնեն այդ աշխատանքը:
Աշխատանքները նախատեսվում է սկսել մայիս-հունիս ամիսներին: Համարակալման աշխատանքները կիրականացնեն «Գյուղատնտեսական ծառայությունների կենտրոն» ՊՈԱԿ-ի հետ աշխատող, հատուկ վերապատրաստման դասընթացներն անցած անասնաբույժները: Ֆերմերներն այս գործընթացում որևէ ծախս չեն կատարելու: Պետությունը ազգաբնակչությունից ակնկալում է միայն, որ թույլ տան համարակալել իրենց կենդանիներին:
Ծրագրի նպատակն է պետական պատվերի շրջանակներում հանրապետությունում ներդնել և գործարկել խոշոր եղջերավոր կենդանիների համատարած համարակալման և հաշվառման համակարգ, որը լինելով հանրապետությունում առկա ԽԵԿ-ի գլխաքանակի, տեղաբաշխվածության և շարժի, սեռահասակային կազմի, ցեղայնության, դրանց նկատմամբ իրականացվող անասնահամաճարակային պարտադիր միջոցառումների վերաբերյալ տեղեկատվական հարթակ՝ հնարավորություն կընձեռի զգալիորեն բարելավելու կենդանիների, կենդանիների և մարդկանց համար ընդհանուր հիվանդությունների վերահսկման և տարածման կանխարգելման, ինչպես նաև կենդանական ծագման սննդամթերքի անվտանգության մակարդակը։