Փոխարժեքներ
20 07 2025
|
||
---|---|---|
USD | ⚊ | $ 383.74 |
EUR | ⚊ | € 450.05 |
RUB | ⚊ | ₽ 4.9299 |
GBP | ⚊ | £ 521.81 |
GEL | ⚊ | ₾ 141.25 |
Ռուսական КоммерсантЪ Weekend-ը մարդու օրգանիզմի համար խոզի խաշած տոտիկների օգտակարության մասին նյութ է հրապարակել:
Афиша-Еда կայքի խմբագիր Ալեքսեյ Զիմինը գրում է, որ խոզի քիթը և տոտիկները ուղղակի կոլագեն են: Ըստ նրա` խոզի վերջույթները մեծ քանակությամբ այդ սպիտակուցն են պարունակում, որը ջերմային վերամշակման ընթացքում դոնդողանյութի են վերածվում: Հեղինակի խոսքով՝ այդ նյութը շատ օգտակար է մարդու առողջության համար:
«Բժիշկները խորհուրդ են տալիս ոսկրային վնասվածքների ու սալջարդների դեպքում առավոտյան գնալ հայկական ռեստորան և խաշ պատվիրել: Դա տաք, հեղուկ դոնդողանյութով ճաշատեսակ է», - գրում է հոդվածի հեղինակը: